Tordenskjold blir norsk storfilm

Del:

Produksjonsselskapet Filmkameratene og regissør Morten Tyldum er tildelt produksjonstilskudd av Norsk Filminstitutt for å lage filmen om den norske sjøhelten kjent under navnet Tordenskjold.

Oslo, mai 2012

Historien tar for seg den legendariske sjøhelten Peter Wessel, som fikk ærestittelen Tordenskjold da han ble adlet som 24-åring. Peter Wessel vokste opp i en stor familie med 16 søsken i Trondheim. Allerede som 14-åring mønstret han på et skip på vei til Afrika og slavetrafikken. Blindt ambisiøs utnytter han senere Kong Fredriks IV’s besøk i Trondheim til å knytte personlige kontakter, og på denne måten kommer han seg inn på sjøkrigsskolen i København.

Denne myteomspunnede skikkelsen var kjent for sitt mot, men også sitt overmot, for sin dristighet og sin lynkarriere innenfor den dansk-norske flåte på begynnelsen av det 17-århundre. Han ble legendarisk ved å senke svenskeflåten i Dynekilen, og en legende i både Danmark og Norge. Tordenskjold levde sterkt og døde ung. Bare 28 år gammel ble han utnevnt til viseadmiral, men døde tragiskt to år senere i en duell om en kvinne i Tyskland i 1720.

Tordenskjold blir regissør Morten Tyldums fjerde spillefilm. Hans siste film Hodejegerne har gjort stor suksess både i Norge og internasjonalt, og han har tidligere regissert publikumssuksessene Varg Veum – falne engler og Buddy. Sistnevnte vant Amanda som beste kinofilm i 2003. Filmkameratene vil med hjelp av danske Zentropa stå for produksjonen. Filmkameratene er et av landets eldste produksjonsselskaper, og har i gjennomsnitt produsert en spillefilm hvert år de siste 25 år. Selskapet står bak store kinosuksesser som Veiviseren, Guri med reverumpa, Trolljegeren og Max Manus. SF Norge vil stå for filmdistribusjonen på kino og video.

Si noe om denne:

 

Få nyhetsbrev fra SF Filmklubb

Omtrent ti ganger i året sender vi nyhetsbrev med premiereinvitasjoner, statistinnkalling og annet spennende fra filmens verden. Det er gratis, og du når som helst melde deg av.