Harry Potter med besøksrekord i Norge

Bildegalleri
1
2
Filmen føres av flere enn vist her
 
Del:

Den avsluttende filmen i serien, Harry Potter og dødstalismanene -Del 2 satt ny rekord i Norge med 94 200 besøk på premieredagen og omsetninigsrekord med over 10 millioner i omsetning på åpningsdagen.

Oslo, 15. juli 2011

Filmen åpnet på 189 kinoer i Norge, med lange køer av fans som ønsket å være de første som fikk se filmen. Premieredagen slo alle tidligere åpningsrekorder i Norge. Ringenes Herre: Atter en konge, hadde den tidligere rekorden med 79 765 besøk og omsetning på ca. 8,5 millioner på åpningsdagen.

Administrerende direktør i SF Norge AS, Guttorm Petterson, sa følgende om åpningen “Etter et tiår med Harry Potter-filmer, er den siste filmen et kulturfenomen og vi synes det er fantastisk å se den responsen som kommer fra et bredt spekter av kinogjengere. Disse fantastiske resultatene er et bevis på den prestasjonen som er gjort av filmskaperne, skuespillerne, og selvsagt J.K. Rowling, og sikrer filmserien en plass i historien.”

Harry Potter filmene var allerede den mest innbringende film franchisen noen sinne. Noe som ble oppnådd gjennom suksessen til de første fem filmene.

Si noe om denne:

 

Få nyhetsbrev fra SF Filmklubb

Omtrent ti ganger i året sender vi nyhetsbrev med premiereinvitasjoner, statistinnkalling og annet spennende fra filmens verden. Det er gratis, og du når som helst melde deg av.